ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ

Το κτίριο μπροστά στο αλιευτικό καταφύγιο κατασκευάσθηκε ως οικία με αποθήκη και εργαστήριο στα τέλη του 19ου αιώνα. από τον επονομαζόμενο πρίγκιπα, Μπατσόλα Δημήτριο.

Το 2014 μετά από μια εμπνευσμένη μελέτη ανάπλασης του τεχνικοοικονομικού συμβούλου Σ.Κ. ΑΙΓΙΣ, η οποία διατήρησε τη φυσιογνωμία του κτιρίου και ανέδειξε τα ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά του στοιχεία, ο Γιάννης & Ηλίας Κυριακόπουλος, δισέγγονα του πρίγκιπα, μεταμόρφωσαν στα πλαίσια του προγράμματος Leader Αλιείας τους Δρύοπες σ’ ένα πρωτοποριακό χώρο πολιτισμού, συνεδρίων, και ποιοτικής ψυχαγωγίας, γεφυρώνοντας την παράδοση με την προηγμένη τεχνολογία και τη σύγχρονη αισθητική, προσφέροντας προστιθέμενη αξία και αναβαθμίζοντας τις πολιτιστικές υποδομές της Νοτίου Ευβοίας.

Οι Δρύοπες αποτελούνται από δυο αίθουσες, 90τ.μ.,και 40τ.μ αντίστοιχα. Στην πρώτη φιλοξενούνται οι εκδηλώσεις, ενώ η δεύτερη αίθουσα περιλαμβάνει ένα χώρο για την εξυπηρέτηση των εκδηλώσεων καθώς και τους απαραίτητους χώρους υγιεινής. Όλοι οι χώροι εξυπηρετούν άτομα με ειδικές ανάγκες. Οι Δρύοπες διαθέτουν επίσης πλακοστρωμένο προαύλιο χώρο επιφάνειας 200.τμ., για τη διοργάνωση θερινών υπαίθριων εκδηλώσεων. Η οπτικοακουστική εγκατάσταση του χώρου περιλαμβάνει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για την κάλυψη των εκδηλώσεων.