Παιδαγωγικά

Κύριο μέλημα στο «Εργαστήρι Λόγου, Τέχνης και Παράδοσης» είναι να αγκαλιάσει το παιδί και να συνεισφέρει στην ομαλή νοητική, συναισθηματική, σωματική και κοινωνική ανάπτυξη του μέσα από βιωματικές-διαδραστικές δραστηριότητες.

Σκοπός του εργαστηρίου είναι να φέρει το παιδί σε επαφή με την ¨λαϊκή παράδοση¨ μέσα από δραστηριότητες που αφορούν στη  μουσική, την εικαστική τέχνη και τις χειροτεχνίες, το παραμύθι καθώς και μέσα από τις θεατρικές παραστάσεις και το κουκλοθέατρο. Ιδιαίτερη σημασία έχει μέσα στο σύγχρονο πολιτισμικό πλαίσιο να γνωρίσει το παιδί τα ήθη και τα έθιμα του τόπου και να αναπτύξει τόσο το πνεύμα του όσο και το αίσθημα της εθνικής του ταυτότητας  μέσα από το χορό, το τραγούδι, το παιχνίδι και τη ζωγραφική.

Βασική αρχή του εργαστηρίου είναι επίσης η ανάδειξη της σπουδαιότητας της παιδικής τέχνης μέσα από δραστηριότητες, οι οποίες  βοηθούν  στην ανάπτυξη της φαντασίας του παιδιού ενθαρρύνοντας το παράλληλα να εκφράσει τα συναισθήματα και τις σκέψεις του μέσα από δημιουργικές κατασκευές. Η επαφή του παιδιού με διαφόρων ειδών υλικά όπως πηλό,  τέμπερες  καθώς και ανακυκλώσιμα είδη, το εισάγουν στην εικαστική τέχνη,  η οποία συμβάλει άμεσα στην καλλιέργεια του πνεύματος και του νου.